Biografie

Kruisbestuiving tussen pop en kleinkunst

Fantoom bestaat uit de broers Wouter, Servaas en Hillert Bingé uit Nevele, rond Gent en neef Rimbert Haché uit Kapellen, Antwerpen.
Servaas Bingé (zang, gitaar) Hillert Bingé (bas, zang) Wouter Bingé (toetsen) Rimbert Haché (drums)

Fantoom ontstond in het brein van zanger Servaas, we schrijven een zomer in een ver verleden. De gedrevenheid om in het Nederlands te zingen deed hem nummers schrijven, voornamelijk samen met Hillert, waarna ze op zoek gingen naar muzikanten met als resultaat een eerste demo met een 5 tal nummers. Eén kopietje hiervan ging naar de VRT en het was al meteen een schot in de roos: Fantoom nam als vijf maanden oude groep deel aan Eurosong '06. Dit gaf hen de kans om die zomer een dertigtal optredens te geven op middelmatige tot zelfs grote podia (o.a. Korenmarkt, Gentse Feesten).

Het waren heerlijke jaren van spelen, schrijven, zoeken, niet vinden, opnieuw zoeken, en toen werd het eventjes heel stil rond de band.

Maar nu is Fantoom ten voeten uit klaar om van zich te laten horen! Met hun eerste single "Rimpels als je lacht" hadden ze reeds een radiohit te pakken en de muziek evolueerde verder. Teksten worden belangrijker, en de inhoud begint te primeren op de vorm. Het resultaat ervan staat nu gebrand op hun debut cd Fantoom voor het begint.

Wie ze live ziet, ziet een band/familie die op een fijne en ironische manier door hun nummers swingt en het publiek meeneemt op een reis van snel naar traag en terug. Een mix van zelfzekerheid afgewisseld met intieme momenten, een wankele weegschaal van humor en ernst kan een perfecte definitie zijn van Fantoom.

2012 wordt hét jaar van de doorbraak voor Fantoom.